הרשו לעצמכם להתאהב…

פברואר 14, 2018
0 Comments

הרשו לעצמכם להתאהב...

שולחן פסטלי מושלם, מפה משובצת, כוסות, צנצנות, טונות של יצירתיות וטעמים שאי אפשר להעביר אפילו בתמונות שלנו...

קראמבל שכבות בכוס - החלק הכי טעים במאפינס בגרסה קצת אחרת

מכינים בקלות ובמהירות וזה כל הקסם, מרשים וטעים גם אם מגישים חם מן התנור, עם קצפת בצד.

חומרים:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם קמח רגיל (3/4 כוס)
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
3/4 כוס גרם אגוזי מלך קצוצים גס
30 גרם שיבולת שועל או שקדים טחונים (1/3 כוס)
כוס וחצי פירות יער קפואים או טריים (או כל פרי רך שתבחרו)
לקרם:
מיכל שמנת מתוקה להקצפה וכף אבקת סוכר

אופן הכנה:
מחממים תנור לחום 180  מעלות.
מכינים תבנית תנור שטחה סטנדרטית מרופדת בנייר אפיה.
מכניסים את כל החומרים לקערה חוץ מהפירות, מעבדים בידיים עד שמתקבלים פירורים.
מכסים ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
מפזרים את הפירות ואת פירורי הבצק על התבנית, משטחים לשכבה אחידה.
אופים כ-30 דקות, או עד שהפירורים מזהיבים.
מוציאים מן התנור ומצננים מעט.
ליצירת שכבות קראמבל ניתן לקרוץ עיגולים בעזרת חותכן המתאים לקוטר הכוס או להניח באמצעות כף בתוך הכוס ולהדק מעט
מקציפים שמנת מתוקה עם כף אבקת סוכר.
מסדרים בכוס שכבות של קראמבל וקצפת, את שכבת הקצפת רצוי לזלף בעזרת שקית זילוף.

מאפינס גזר של דריה בציפוי קרם גבינה ופירות טריים

חומרים להכנת 24 יחידות:
300 גרם קמח תופח  (2 כוסות + 2 כפות)
50 גרם שקדים טחונים (1/2 כוס)
120 גרם סוכר חום (1/2 כוס)
100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)
2 כפיות שטוחות קינמון
מעט מלח
מעט אגוז מוסקט (לא הכרחי)
3 ביצים גודל L
1 גביע שמנת חמוצה
3/4 כוס שמן
25 גרם חמאה מומסת
3 כוסות גזר מרוסק - 8 גזרים בינוניים
כוס אגוזי מלך קצוצים גס

אופן הכנה:
מחממים את התנור לחום 160 מעלות. משמנים תבנית שקעים בחמאה מומסת ובוזקים מעט סוכר.
בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים חוץ מהגזר והאגוזים, לאחר שהבלילה אחידה מוסיפים את הגזר המרוסק והאגוזים, מערבבים ומעבירים לתבניות השקעים.
אופים כ 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא עם מעט פירורים לחים.
אנא הקפידו לא לאפות יותר מדי, העוגה חייבת להישאר לחה.
לילדים מומלץ להשמיט את האגוזים, ניתן להוסיף במקומם 1/2 כוס שוקולד צ'יפס לבן

קרם גבינת מסקרפונה
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
150 גרם אבקת סוכר (כוס ו 3 כפות)
250 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
מקציפים במיקסר חמאה וגבינה לקרם אוורירי (יש להיזהר מהקצפת יתר),
מוסיפים את אבקת הסוכר תוך כדי ההקצפה עד לאחידות.

הצעת הגשה:
המאפים טעימים מאד גם רק עם אבקת סוכר - ליצירת הגשה מקורית ומעניינת, מניחים כל מאפה בתוך צנצנת נמוכה, ממלאים שקית זילוף בקרם מסקרפונה ומזלפים תלוליות גבוהות של קרם על גבי המאפינס, פורסים מפירות העונה ומעטרים בכמה פרוסות פרי.

מאפינס שוקולד אפוי בכוס

חשוב לדעת: כאשר אופים בכוסות יש להקפיד להשתמש בספלים המתאימים לאפייה בתנור!

חומרים להכנת 24 יחידות:
150 גרם חמאה
120 מ"ל חלב (חצי כוס)
300 גרם סוכר לבן (כוס וחצי)
10 גרם קקאו משובח (כף)
140 גרם קמח תופח (כוס)
50 גרם שקדים טחונים  (1/2 כוס)  * ניתן להמיר בקמח
גביע שמנת חמוצה
2 ביצים גודל L
100 גרם שוקולד מריר מעולה קצוץ גס
80 גרם שוקולד חלב קצוץ גס

אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום 180 מעלות.
משמנים תבנית או כוס בחמאה מומסת ובוזקים מעט סוכר.
בסיר, על אש קטנה, ממיסים חמאה יחד עם חלב וסוכר, מוסיפים קקאו וממשיכים לערבב (חשוב לא להגיע לרתיחה, המטרה היא המסה של הסוכר והקקאו)
לאחר 2-3 דקות מכבים את האש וממשיכים לבחוש לתוך התערובת: קמח מנופה, שמנת חמוצה ושוקולד מריר, כעת מוסיפים 2 ביצים ומערבבים היטב ולבסוף מוסיפים שוקולד חלב לערבוב קצר.
התערובת נוזלית יחסית, ניתן להשתמש במצקת או בשקית זילוף ולהעבירה לכוסות / תבניות שקעים.
אופים כ 15-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא עם מעט פירורים לחים.
בוזקים מעט אבקת סוכר וזהו... אלוהי.

צילום: אלון מסיקה
מתכונים וסטיילינג: לילך חן שימל
פרחים: אולגה fruit.and.bloom