לא רק מרק

דצמבר 27, 2017
0 Comments

לא רק מרק, מתכונים שמחים ומפנקים במיוחד לימים הקרים שבדרך

מפגש צבעוני ויצירתי במיוחד עם בנצי ארבל, שף ובעלים של 'מפגש אושר' התל אביבי, הוליד הפקה צבעונית, שמחה ומתכונים שלא תוכלו להישאר אדישים אליהם... הבטחה שלנו !

מרק כרובית וטחינה:

מצרכים:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול מקולף וקצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1.5 כרובית גדולה חתוכה גס
600 מ"ל מים רותחים
1 כפית כמון
כוס טחינה גולמית
מלח לפי טעם

אופן הכנה:
מחממים שמן בסיר על אש קטנה
מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים קלות כשתי דקות
ומוסיפים את הכרובית, מטגנים תוך כדי ערבוב עד לכדי פירוקה לפירורים (כעשרים דק')
מוסיפים את המים והכמון וממשיכים לבשל כחצי שעה
מוסיפים את הטחינה הגולמית, מערבבים היטב עד למרקם אחיד ומורידים מהאש
ממליחים לפי הטעם
מומלץ בחום להגיש עם פיתה פריכה וסלט טרי

מרק גזר וזרעי כוסברה

מצרכים:
1 כף חמאה
1 כף שמן זית כתית מעולה
1 כף זרעי כוסברה
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 גבעול סלרי קצוץ
2 שיני שום קצוצות
5 כוסות גזר קצוץ
6 כוסות מים או מרק ירקות/עוף צח
חצי כוס חלב קוקוס
1.5 כפית מלח
פלפל טחון טרי לפי הטעם
כוסברה לקישוט

אופן הכנה:
קולים את זרעי הכוסברה בסיר על אש גבוהה כ-2 דקות , מוסיפים את השמן והחמאה, מאחדים במהירות ומוסיפים מיד את הבצל ומערבבים קלות
מוסיפים לסיר את הסלרי, השום והגזר ומאדים עד שהבצל שקוף
מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים
מוסיפים את המים (עדיף רותחים), מומלץ להחליף את המים במרק ירקות צח או מרק עוף צח
מבשלים כ-40 דקות על אש בינונית עד לשלב של בעבוע נמוך בו הגזר מתרכך לגמרי
מוסיפים את חלב הקוקוס וטוחנים הכל למרקם הומוגני
בעת ההגשה מומלץ לקשט כל מנה בכוסברה טריה וטבעות צילי אדום

 

מרק חומוס

מצרכים:
שקית חומוס מבושל וקפוא (800 גרם)
5 שיני שום
2 כוסות בצל לבן קצוץ
2 גזרים קלופים
זר כוסברה, 3/4 קצוץ והיתרה לקישוט
מלח ופלפל
2 כפות אבקת קארי צהוב

אופן ההכנה:
יוצקים לסיר מעט שמן ומאדים את הבצל
מוסיפים את הגזרים, החומוס, הקארי והתבלינים ומערבבים
מוסיפים שלוש וחצי ליטר מים ומבשלים במשך שעה וחצי
מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים
מומלץ לקשט בצרור קטן מעל כל מנה בעת ההגשה

צילום: אלון מסיקה
מתכונים וסטיילינג: בנצי ארבל
זר וסטיילינג: אולגה fruit.and.bloom