קלאסי, אוורירי ומתוק במידה, הקינוחים שלנו לשנה החדשה

ספטמבר 11, 2017
0 Comments

שולחן חגיגי, משפחה וארוחה מלאה אהבה.

בחרנו לכבודכם שלושה מתכונים מתוקים ומלאי נשמה לסיום מפנק ומרשים של ארוחת ראש השנה.

טארט אגסים ודבש 

תחתית בצק פריך:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם קמח (2 כוסות)
100 גרם אבקת סוכר (שקית)
ביצה טרופה

אופן הכנה:
שמים במעבד מזון את הקמח , אבקת סוכר והחמאה. מעבדים עד שנוצרים פירורים.
מוסיפים ביצה, ממשיכים לעבד ומפסיקים ברגע שנוצר כדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה לפחות. אפייה עיוורת: מחממים תנור ל 180 מעלות, מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ ומרפדים בתבנית משומנת במעט חמאה ומקומחת. רצוי להקפיא או לקרר טרם האפייה.
כדי שהבצק לא יתפח במהלך האפייה, מכסים אותו בנייר אלומיניום וממלאים את התבנית בשעועית יבשה או כל תחליף המשמש כמשקולת. אופים כ 10 דקות, מסירים בזהירות את המשקולת ואת נייר האלומיניום וממשיכים לאפות עוד 3 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים קלות לפני הוספת המילוי.

קרם שקדים (מספיק לשני טארטים):
200 גרם חמאה רכה
200 גרם שקדים טחונים (2 כוסות)
200 גרם סוכר (כוס)
2 ביצים

אופן ההכנה:
שמים במעבד מזון סוכר, שקדים וחמאה ומעבדים 4 דקות. מוסיפים אץ הביצים אחת אחת עד לתערובת אחידה ושומרים במקרר.

מילוי אגסים מצרכים:
8-9 אגסים חתוכים למניפות
50 גרם חמאה
2 כפות דבש
ממיסים במחבת את החמאה והדבש ומוסיפים את האגסים, מבשלים עד לריכוך, מצננים.

הרכבת הטארט:
מוסיפים חצי גביע שמנת חמוצה למחצית מכמות קרם השקדים ומערבבים, מורחים על בסיס העוגה .
מסדרים את האגסים על קרם השקדים.
אופים כ- 40 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
רגע לפני ההגשה ואחרי צינון מומלץ לבזוק אבקת סוכר מעל העוגה.

טארט תפוחים ודבש

תחתית בצק פריך + רשת בצק פריך לקישוט:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם קמח (2 כוסות)
100 גרם אבקת סוכר (שקית)
ביצה טרופה

אופן הכנה:

שמים במעבד מזון את הקמח , אבקת הסוכר והחמאה, מעבדים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים ביצה, ממשיכים לעבד ומפסיקים ברגע שנוצר כדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה לפחות. מחממים תנור ל 180 מעלות, מקמחים משטח עבודה, מרדדים חצי מכמות הבצק לעובי 4 מ"מ ומרפדים בתבנית משומנת במעט חמאה ומקומחת. רצוי להקפיא או לקרר טרם האפייה. אופים באפייה עיוורת את תחתית הטארט. מוציאים מהתנור  ומצננים קלות לפני הוספת המילוי. 
מכינים קרם שקדים לפי המתכון של טארט האגסים.

מילוי תפוחים - מצרכים:
8 תפוחים חתוכים לפרוסות דקות
50 גרם חמאה
2 כפות דבש

אופן ההכנה:
ממיסים במחבת את החמאה והדבש ומוסיפים את התפוחים, מבשלים עד לריכוך, מצננים.

הרכבת הטארט:

מורחים קרם שקדים על בסיס העוגה. מסדרים את התפוחים על קרם השקדים. מכינים רשת ממחצית בצק הטארט שנשאר במקרר. אופים כ- 40 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
רגע לפני ההגשה ואחרי צינון מומלץ לבזוק אבקת סוכר מעל העוגה.

עוגת וניל ורימונים

מצרכים:

300 גרם סוכר (כוס וחצי)
200 גרם חמאה רכה
3 ביצים
גביע שמנת חמוצה
240 מ"ל חלב (כוס)
300 גרם קמח תופח (2 כוסות + 2 כפות)
50 גרם שקדים טחונים (חצי כוס)
1 כפית קליפת לימון מגורדת
מקל וניל מגורד
גרגירי רימון

אופן ההכנה:
שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומעבדים  כ 4 דקות. מוסיפים ביצים אחת אחת עד לתערובת אחידה. מערבלים את השמנת, גרידת לימון והוניל  ולאחר מכן מוסיפים חלב וקמח לסירוגין. מוסיפים את גרגירי הרימון ומערבבים. יוצקים את התערובת לתבנית, אופים כ - 45 דקות. אם השתמשתם בתבניות קאפקייקס זמן האפייה מתקצר לכ- 25 דקות. רגע לפני ההגשה ואחרי צינון מומלץ לקשט בפירות יער או גרגירי רימון ולבזוק אבקת סוכר.

קצת על שילוב דבש במתכונים:

מתיקות הדבש גבוהה יותר מסוכר, הוא מכיל הרבה יותר ערכים תזונתיים מהסוכר. 
וכמו כן דבש מכיל כ-20 אחוז מים. על מנת שנשתמש במתכון בדבש במקום סוכר יש להפחית מעט מכמות הנוזלים במתכון, מבחינת המרת כמויות נוסיף כ- 10% פחות דבש מאשר סוכר. 
ע"מ להוסיף דבש לעוגה נמהל אותו עם החומרים הרטובים לקבלת ערבוב אחיד של הדבש בעוגה.

צילום: אלון מסיקה
מתכונים וסטיילינג: לילך חן שימל