תשאירו מקום לקינוח

ספטמבר 06, 2018
0 Comments

תשאירו מקום לקינוח 

ראש השנה, רימון, תפוח בדבש, ראש של דג… שוב עוגת דבש…

השנה החלטנו לפנק אתכם בשיתוף פעולה עם השף קונדיטור ערן שוורצברד מבעלי בולנז׳רי 96 עימם יצרנו קינוחים שמימיים שאף אחד לא יוכל להישאר אליהם אדיש בסוף הארוחה שפותחת את השנה… ולא, הם ממש לא מסובכים להכנה ואנחנו ממליצים בחום לא לנסות לבחור ולהכין את שלושתם.

 

פאבלובה של חג

לפאבלובה:

100 גר' חלבון

100 גר' סוכר

100 גר' א.סוכר מנופה

10 גר' קורנפלור

 

אופן הכנה:

  • בקערת המיקסר מקציפים חלבון עד שמתקבל קצף, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס ומתקבל קצף יציב
  • מקפלים ידנית בעזרת מרית את אבקת הסוכר והקורנפלור למרקם הומוגני
  • מניחים בשק זילוף עם צינטר חלק מספר 12-15 מ"מ
  • על נייר אפייה מציירים עיגול בקוטר 20-22 סמ', מזלפים ספירלה או נשיקות גדולות
  • אופים בחום של 90-100 מעלות כשעתיים
  • מקררים ומניחים על צלחת הגשה

 

לקצפת:

500 גר' שמנת מתוקה (או שמנת פרווה, אין צורך בהוספת סוכר)

50 גר'

  • מקציפים לקצפת מניחים בשק זילוף ומזלפים מעל למרנג

 

פירות לקישוט:

מנגו

תאנים

ענבים

מלון

  • חותכים את הפירות לרבעים או קוביות או כול צורה אחרת מניחים על הקצפת ומגישים

 

עוגת דבש תאנים וצנוברים

  • 2 עוגות אינגליש קייק או 3 עוגות בקוטר 18 סמ'

 

לעוגת דבש:

100 גר' ריבה תות או משמש

150 גר' דבש

250 גר' סוכר                 

225 גר' שמן

185 גר' מים

185 גר' ביצים

335 גר' קמח

12 גר' סודה לשתייה

5 גר' קקאו

4 גר' ציפורן

4 גר' קינמון טחון

 

אופן הכנה:

  • שוקלים את כל החומרים היבשים ומסננים לקערה, מניחים בצד עד לשימוש
  • בקערת המיקסר מניחים את הריבה דבש וסוכר ומערבבים עם מטרפה
  • את השמן ומים מניחים בסיר ומחממים, חשוב שלא יהיה חם מידיי ומוזגים לקערת המיקסר וממשיכים לערבב עד למרקם הומוגני
  • מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב
  • מוסיפים את היבשים ומערבבים עד להומוגניות
  • יוצקים לתבניות עד 2 סמ' לפני הסוף
  • אופים ב-150 מעלות כ-30 עד 40 דק'

 

לקישוט:

נאפג' – קונים בחנויות המובחרות

תאנים טריות

צנוברים

 

אופן הרכבת העוגה:

לאחר שהעוגה התקררה מיישרים אותה במידת הצורך, מסדרים את פרוסות התאנים, מברישים בנאפג' ומקשטים בצנוברים.

 

טראפלס שוקולד ופקאן סיני

מצרכים:

170 ג' שמנת 42% (או שמנת פרווה מחוממת קלות חשוב לא להביא לרתיחה)

40 ג' דבש

300 ג' שוקולד מריר 60%

65 ג' חמאה (או מזולה)

40 ג' ברנדי

כפית שטוחה קינמון טחון

45 גר' פקאן סיני שבור / קצוץ גס

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים את השמנת והדבש
  • ממיסים את השוקולד במיקרו
  • מוזגים את הנוזל החם מעל לשוקולד המומס ומערבבים הייטב
  • מקררים ל-40 מע' ומוסיפים את החמאה, הברנדי והתבלינים ומערבבים היטב עד להומוגניות, מוסיפים את הפקאן הקצוץ מערבבים היטב
  • מוזגים למסגרת או תבנית ומקררים במקרר
  • חותכים טראפלים למרובעים
  •  מצפים בקקאו ומגישים

 

 

 

 צילום: אלון מסיקה

מתכונים ועוגות: שף ערן שוורצברד בעלים בולנז'רי 96