Ooh La La

דצמבר 17, 2018
0 Comments

Ooh La La
כלים מושלמים, קוקטייל שכולו שיק וקינוח מהפנט,
הכירו את השולחן שיהפוך את ערב השנה החדשה לנוצץ במיוחד.

 את שנת 2019 אנחנו בוחרים לפתוח עם שולחן דרמטי ואלגנטי. בחרנו במפה בצבע אפור מלאנג' כהה, עליה הנחנו
ראנר שחור ופלייסמט ורוד, מיקס של כלים עם נגיעות של ורוד וזהב, קוקטייל בורוד עמוק
וקינוח מהפנט שהוא יצירת אומנות בפני עצמו, המון נרות וגינה של פרחים בגווני ורוד.

קרמבו שוקולד קפה
מתכון ל 4 כוסות

 קרמבל קקאו:
100 גרם סוכר חום כהה (חצי כוס)100 גרם אבקת שקד160 גרם קורנפלור (כוס)100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנטנות5 גרם מלח (כפית שטוחה)

אופן הכנה:
מכניסים לקערת מיקסר את כלל החומרים ומפעילים על מהירות בינונית

ממשיכים לעבד את המסה במהירות בינונית עד שפירורי הבצק מתאחדים לצ'אנקים קטנים
מפזרים את הבצק על תבנית אפיה בצורה אחידה
אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות ,במשך 12 דקות
מצננים את הקראמבל בטמפרטורת החדר למשך חצי שעה
מפזרים בכל כוס קראמבל עד לשליש מגובהה

קרם שוקולד קפה:
400 מיליליטר שמנת מתוקה
100 גרם אספרסו (6 קפסולות)
30 גרם סוכר (3 כפות)
100 גרם חלמון (5 חלמונים)
קורט מלח
300 גרם שוקולד מריר קצוץ לשבבים קטנים

אופן ההכנה:
מביאים שמנת ואספרסו לסף רתיחה
מערבבים היטב חלמון, סוכר ומלח
שופכים בזרם עדין את השמנת לתערובת החלמון, תוך טריפה מתמדת
מוסיפים את השוקולד ונותנים למסה לעמוד במשך דקה
טורפים היטב עד ליצירת קרם אחיד וחלק
מעבירים את הקרם דרך מסננת ומצננים במקרר במשך 3 שעות
מוזגים את הקרם לכוסות-

מסיימים את הזילוף כשלוש סנטימטר משפת הכוס

טופינג :
100 גרם שוקולד מריר
ליטר מים
20 קוביות קרח
עלי מיקרו צמח אמרנטוס
חלווה מסולסלת

אופן ההכנה:
מערבבים את המים והקרח בקופסא

ממיסים שוקולד לבן במיקרו בפולסים של 10 שניות - חשוב לערבב בין פולס לפולס
כשהשוקולד מומס אך לא חם מעבירים לשק זילוף עם צנתר 2 מ"מ
מזלפים ברצף את השוקולד באיטיות לתוך מי הקרח
מוציאים את מקלות השוקולד ממי הקרח לנייר סופג ושוברים למקלות
מערבבים את מקלות השוקולד עם עלי מיקרו אמרנטוס וחלווה ומניחים מעל לכל כוס

מומלץ להרכיב את הטופינג קרוב למועד ההגשה

מצרכים :

200 גרם פטל טרי
140 מיליליטר מי טוניק  (חצי כוס)
15 גרם אספרסו (קפסולה אחת) 
45 מיליליטר ליקר בייליס (4 כפות)
60 גרם חלב (5 כפות)
5 טיפות מי ורדים

אופן הכנה:
טוחנים בויטמיקס פטל, אספרסו, חלב ומי ורדים
מעבירים את המסה דרך מסננת ומערבבים עם מי הטוניק
מצננים את הקוקטייל במקרר למשך שעתיים
מוזגים את הקוקטייל לכוסות ומשאירים חמישית מהמסה

בעזרת מקציף חלב מקציפים את המסה ומוזגים את הבועות בעדינות מעל הקוקטייל רגע לפני ההגשה

צילום:  אלון מסיקה
מתכונים: שף טל איטקין
פרחים וסטיילינג : אולגה fruit.and.bloom