מתוק לגוף ולנשמה, ממתקים קסומים של פעם שאפשר להכין בבית

מרץ 18, 2019
0 Comments

מתוק לגוף ולנשמה,


ממתקים קסומים של פעם שאפשר להכין בבית

 

מפגש צבעוני, חלומי ויצירתי עם  עדי אנדולט –"ממתקים של פעם" ,

הוליד הפקה מתוקה במיוחד, למי שמאס במשלוחי מנות עטופים צלופן, הנה לכם

כמה רעיונות שלא ישאירו אף אחד סביבכם אדיש... הבטחה שלנו !

 

מרמלדה:

מצרכים ל 2ק"ג מרמלדה:

4 כפות פקטין (להשיג בחנויות מתמחות)
1 ק"ג + 4 כפות סוכר
1 ק"ג מחית פרי (רצוי קפואה, ניתן להשיג בחנויות מתמחות)
1 כוס גלוקוזה
רבע כוס מיץ לימון סחוט ומסונן

אופן ההכנה:

מרפדים תבנית גדול בנייר אפייה
מערבבים פקטין עם 4 כפות סוכר בקערה ומניחים בצד
בסיר בעל תחתית כפולה שמים מחית פרי, קילו סוכר וגלוקוזה  ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עם מטרפה
כשהסירופ מגיע לטמפרטורה של 45-50 מעלות (בודקים עם מדחום סוכר) מוסיפים את תערובת הפקטין והסוכר תוך כדי ערבוב
כשהסירופ מגיע לרתיחה מוסיפים מיץ לימון וממשיכים לבשל עד טמפרטורה של 105 מעלות
יוצקים את הסירופ הרותח לתבנית שהכנו ומניחים לייבוש למשך יממה בטמפרטורת החדר
לאחר יממה הופכים את המרמלדה על נייר אפייה נקי, לייבוש הצד השני וממתינים יממה נוספת
קורצים מהמרמלדה ממתקים בצורות שונות בעזרת חותכני עוגיות או חותכים לריבועים בעזרת גלגלת, ניתן לפזר מעל סוכר
את המרמלדות יש לשמור בכלי סגור בטמפרטורת החדר

כל הפריטים לרכישה אונליין

סוכריות על מקל:

מצרכים ל כ35 סוכריות:

1 כוס מים
4 כוסות סוכר
¾ כוס גלוקוזה
קורט מלח
1 כפית תמצית טעם כגון תות, פטל, לימון + כמה טיפות צבע מאכל
או
תוספת טעם וצבע – 1 כף מדידה
של מחית פרי מרוכזת (ניתן להשיג
בחנויות מתמחות)
תרסיס שמן קנולה
ציוד מיוחד:
תבניות ייעודיות לסוכריות קשות על מקל
מקלות פלסטיק/עץ לסוכריות

אופן ההכנה:

משמנים תבניות ייעודיות ומניחים מקלות במקומות המיועדים לכך
בסיר בעל תחתית כפולה שמים מים, סוכר, גלוקוזה ומלח ומערבבים קלות עם כף עץ
חשוב מאוד: עד הרתיחה, אם מצטבר סוכר על דפנות הסיר, מורידים את כל הגרגרים לתוך התערובת בעזרת מברשת בצק רטובה
מרגע זה ואילך לא מערבבים יותר!
מביאים את התערובת לרתיחה על להבה בינונית וממשיכים לבשל עד טמפרטורה של 154 מעלות צלזיוס (מודדים בעזרת מדחום סוכר) זכרו: לא לערבב!
מורידים את הסיר מהכיריים, מוסיפים מייד את תמצית הטעם וצבע המאכל ומערבבים במהירות עם כף עץ נקייה ויבשה עד שהטעם והצבע נטמעים בסירופ
יוצקים את הסירופ לתבניות הייעודיות ומקפידים שהחלק של המקלות, שאמור
להיות נעוץ בסוכרייה, יכוסה גם הוא בסירופ
מצננים ומחלצים מהתבניות
את הסוכריות יש לאחסן בכלי אטום בטמפרטורת החדר או לארוז בשקיות צלופן ולקשור היטב
את פתח השקית

כל הפריטים לרכישה אונליין

מרשמלו:

מצרכים ל 500 גרם מרשמלו:

21 גרם (½ 1 שקיות) ג'לטין
½ כוס מים קרים
½ כוס מים פושרים (בטמפרטורת החדר)
2 כוסות סוכר
½כוס גלוקוזה
קורט מלח
1 כפית תמצית טעם + כמה טיפות צבע מאכל + 1 כף מים רותחים
או
תוספת טעם וצבע – 2 כפות מדידה של מחית פרי מרוכזת (ניתן להשיג בחנויות מתמחות)
תרסיס שמן קנולה
50 גרם קורנפלור
100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מרפדים תבנית מרובעת בינונית בנייר אפייה משומן היטב
שמים ג'לטין ומים קרים בקערית ומערבבים קלות, מניחים בצד
בסיר בעל תחתית כפולה שמים מים פושרים, סוכר, גלוקוזה ומלח ומערבבים קלות עם כף עץ
חשוב מאוד: עד הרתיחה, אם מצטבר סוכר על דפנות הסיר, מורידים את כל הגרגרים לתוך התערובת בעזרת מברשת בצק רטובה
מרגע זה ואילך לא מערבבים יותר!
מביאים את התערובת לרתיחה על להבה בינונית וממשיכים לבשל עד טמפרטורה של 124 מעלות צלזיוס (מודדים בעזרת מדחום סוכר) ןמכבים את האש. זכרו: לא לערבב!
מכניסים את הקערית עם הג'לטין למיקרוגל לכ 30-20- שניות להמסה
יוצקים את הסירופ הרותח ואת הג'לטין המומס לקערת מיקסר, מקציפים 2 דקות במהירות נמוכה ועוד 10 דקות במהירות גבוהה, זהירות – הנוזל רותח!
מנמיכים את מהירות ההקצפה, מוסיפים תמצית טעם וצבע מאכל עם כף מים רותחים או את מחית הפרי המרוכזת (ללא כף מים רותחים) ומקציפים כדקה עד שהם נטמעים בתערובת המוקצפת
מקציפים דקה נוספת במהירות גבוהה
משטחים את קציפת המרשמלו בתבנית שהכנו ומחליקים בעזרת מרית פלסטיק רטובה
ממתינים 6 שעות לפחות להתייצבות

עיצוב המרשמלו:
מערבבים את חומרי הציפוי ומפזרים שליש מהתערובת על גוש המרשמלו
הופכים את המרשמלו על נייר אפייה (אין צורך לשמן) ומפזרים על הצד השני שליש נוסף
מתערובת הציפוי
חותכים את המרשמלו לקוביות בעזרת גלגלת פיצה או מספריים או קורצים צורות בעזרת חותכני עוגיות משומנים
מפזרים את יתרת תערובת הציפוי
יש לשמור את המרשמלו בכלי סגור בטמפרטורת החדר

כל הפריטים לרכישה אונליין

צילום: אלון מסיקה

מתכונים: עדי אנדולט - "ממתקים של פעם"